Ponedjeljak
18.10.2021
Lanac restorana zdrave hrane Salad Box traži franšizne partnere i u zemljama ove regije.
 

Zasićeni jednom te istom ponudom „brze hrane“, četiri prijatelja iz Rumunjske – Dan Isai, Radu Lupaş, Daniel Lar i Vlad Lupaş – odlučuju uložiti u novi gastronomski koncept te 2012. lansiraju Salad Box. Ideja je bila vrlo jednostavna: ponuditi potrošačima u Rumunjskoj zdraviju alternativu tipičnoj brzoj hrani – jela koja će se brzo pripremati, ali koja će biti nutritivno bogata i bazirana na svježim sastojcima. Sve to, po pristupačnim cijenama.

Prvi restoran otvoren je u Cluju, drugom po veličini gradu u Rumunjskoj. Vrlo se brzo pokazalo da su dobro detektirali goruću potrebu na tržištu. Salat Box postao je toliko popularan da je tvrtka u roku od godinu dana otvorila još 12 lokacija – pri čemu su tri restorana bila otvorena pod franšizom.

Naime, brzi razvoj franšize i afirmacija suradnje s drugim poduzetnicima zainteresiranima za ovaj koncept dodatno su ubrzali širenje lanca na lokalnoj i međunarodnoj razini. Danas, pod brandom Salad Box posluje više od 70 restorana – u Rumunjskoj, Mađarskoj, Francuskoj, Malti, Bugarskoj, Italiji, Sloveniji, Češkoj, Velikoj Britaniji, Irskoj, Sjedinjenim Državama, Kanadi i Alžiru.

Govoreći o ciljevima i vizijama tvrtke, Radu Lupas, suosnivač Salad Boxa, kaže da su svjesni da potreba za jednim ovakvim konceptom postoji na gotovo svim tržištima svijeta. Stoga su i usmjereni na međunarodnu ekspanziju, a u ovoj su fazi razvoja uglavnom okrenuti tržištima Istočne Europe. Zainteresirani su i za tržišta ove regije.

Tražimo franšiznog partnera koji ima liderske vještine, koji ima kapacitet slijediti pravila uređenog sustava, poslovne procese i procedure koje takav sustav podrazumijeva. Kandidat treba biti motiviran, uporan i spreman usredotočiti se na razvoj ovog posla. Naravno, podrazumijeva se da je ljubitelj zdrave hrane te da želi konstantno napredovati na ovom području – opisuje Lupaş profil idealnog primatelja franšize.

PODRŠKA PRIMATELJIMA FRANŠIZE

Prije otvaranja:

  • Savjetovanje i podrška
  • Posredovanje u svim upitima između primatelja franšize i odjela za podršku
  • Definiranje rokova za sprovođenja zadataka, prema GANTT-u
  • Tjedni sastanci
  • Posjeta partneru

Otvaranje:

  • Obuka za vlasnika i menadžera 
  • Obuka za zaposlenike/podrška pri otvaranju 
  • 2D planovi (uključujuće i sve neophodne izmjene predloženog plana) 
  • 3D renderi (građevinski planovi)
  • Detaljni plan opremanja 
  • Profesionalna podrška u procesu građevinskih radova na uređenju prostora 
  • Procjena investicije 
  • Opskrba proizvodima 
  • Organizacija dostave i preuzimanja 
  • Tehnička podrška - prije samog otvaranja 

Tekuća podrška:

  • Ažuriran asortiman proizvoda
  • Specifikacije i detalji za sve proizvode 
  • Operativni priručnik koji uključuje recepte i upute za zaposlenike 
  • Online digitalni materijali
  • Dizajn i proizvodnja marketinškog materijala 
  • Društvene mreže  
  • Istraživanja tržišta 
  • Prijedlozi za marketinški miks 
  • E-mail adrese
  • Lokalna domena 
  • Izrada web-stranice 

OČEKIVANI IZNOS INVESTICIJA

70.000 - 50.000 eura, ovisno o lokaciji


Uz salate, juhe i zdrave poslastice, Salad Box nudi i napitke od voća – svježe cijeđene sokove, smoothieje, limunade

Najčitanije

Franšiza za restoran zdrave hrane /27.05.2021

Fitbar, jedinstveni koncept restorana zdrave hrane, ove godine slavi desetljeće poslovanja. Nakon otvaranja tri restorana u Beogradu i sticanja dragocjenog iskustva, odlučili su ponuditi franšizu. Prva je otvorena u Mostaru.

Moja lutka Pepetuška /28.07.2020

„Sve što smo do sada postigle je rezultat ogromne ljubavi, energije, želje i upornosti“, kažu Maja i Arnela, dvije mame i prijateljice koje stoje iza brenda Pepetuška, pod kojim se od 2016. prave i prodaju posve jedinstvene, personalizirane lutke.

Pekara – bez glutena /27.06.2017

Kupaca s intolerancijom na gluten te alergijama na hranu nema mnogo, ali se svakako ne mogu ignorirati. Oni će uvijek kupovati posebno primpremljenu hranu jer – ne mogu drukčije. Małgorzata Dąbrowska, poduzetnica iz Varšave, vidjela je u tome dobru poslovnu priliku te otvorila prvu certificiranu bezglutensku pekaru u Poljskoj.

Vrste franšiza /16.01.2013

Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.

CHIPAS pomiče granice /12.07.2018

Sarajevski CHIPAS otvorio je novi, reprezentativni objekt koji će pod još jednim krovom ponuditi sve po čemu je poznat – slani i slatki meni, specifičan interijer, domaćinsku atmosferu. Nova centralna kuhinja, pak, bit će ključna potpora primateljima CHIPAS franšize.

Popularno na forumu