Najbolja strana pomfrita / Surf'n'Fries je napravio revoluciju tako što je od pomfrita, koji je sastavni dio svake gastronomske ponude, napravio glavno jelo
Ponedjeljak
26.08.2019
Lanac restorana Surf’n’Fries, poznat po pomfritu, neobičnim umacima te origanalnoj ambalaži, stigao je u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu.
 

Prvi Surf’n’Fries u Srbiji otvoren je na Obilićevom vencu, u centru Beograda. Primatelj franšize je tvrtka Darka Mihailovića, iskusnog poduzetnika, koji je već radio u sustavu franšizinga, budući da je dugo godina bio primatelj svjetskih rent-a-car franšiza. – No, jednom prilikom, moj sin je u inozemstvu naišao na Surf’n’Fries. Poslao mi je fotografije i predložio da otvorimo restoran u Beogradu. Kada sam, pretražujući na internetu, saznao da je riječ o franšizi, odlučio sam ga poslušati. Za početak smo uzeli pojedinačnu franšizu za ovaj lokal na Obilićevom vencu, a za kasnije ćemo vidjeti, ovisno o poslovanju. Svakako bi bilo dobro otvoriti barem još dva restorana – objašnjava Mihailović.

On snažno vjeruje u franšizu kao poslovni model. – Nikada ne bih pokretao posao koji nije franšiza i to je jedini razlog zašto sam ponovno ušao u novi biznis. Mnogo je lakše uz standardizirane procese i napisane procedure poslovanja, koje dobivate kroz franšiznu suradnju – ističe Mihailović.

Surf’n’Fries danas posluje širom svijeta i u svojoj mreži ima više od 50 restorana. Revoluciju su napravili tako što su od pomfrita, koji je sastavni dio svake gastronomske ponude, napravili glavno jelo. Posebna poslastica su originalni umaci i praktična ambalaža u kojoj se pomfrit i umaci služe, tako da se pomfrit može jesti bez problema u hodu, ali i kod kuće ili uredu. Iako su krumpirići glavna ponuda ovog lanca, nudi se i još nekoliko jela, pileća krilca, pileći medaljoni, burgeri... Postoji i dio menija namijenjen djeci.

Surf’n’Fries je u pripremu i prodaju krumpirića uveo tri inovacije – posebno rezani krumpir kako bi se dobio pomfrit zaobljenog oblika, što omogućuje bolju pripremu i lakše zahvatanje umaka, zatim pripremu bez kapi ulja, što pomfrit čini zdravijim, ali podjednako ukusnim, i već spomenutu ambalažu, koja omogućuje lako nošenje pomfrita i dva umaka, pa čak i krilaca i medaljona. Ova originalna Surf’n’Fries ambalaža ima, zapravo, status vrhunskog rješenja u kontekstu „on the go“ ambalaže za hranu, i to na svetskoj razini.

Kada je riječ o franšizi, postoji nekoliko modela širenja mreže: Surf’n’Fries Store – klasični fiksni prodajni dućan (kakav je otvoren u Beogradu), zatim Surf’n’Fries Standalone – samostojeći dućan koji se može smjestiti u zatvoren prostor poput zračnih luka ili raznih shopping mallova, Surf’n’Fries Shop-in-Shop je manji format namijenjen manjim zatvorenim prostorima poput benzinskih postaja, kina i slično. Osim fiksnih modela, postoje i dvije vrste „mobilnih“ Surf’n’Fries dućana: Surf’n’Fries Mobile – dućan u vidu male pokretne tezge i Surf’nFries na točkovima, prikolica s kompletno opremljenom kuhinjom koja je pogodna za različite manifestacije.


Spremno za ljubitelje krumpirića / Prvi Surf’n’Fries u Srbiji otvoren je na Obilićevom vencu, u centru Beograda

Popularno na forumu