Bartosz Śledziński / Svatko tko se želi baviti ovim poslom ili, jednostavno, želi pametno uložiti novac u privatni posao – može postati primatelj naše franšize
Petak
08.03.2019
Jump Planet, zabavni park s trampolinima dizajniran i razvijen u Poljskoj, nudi franšizu i u ovoj regiji. Za poduzetnike koji razmišljaju o pokretanju atraktivnog biznisa, ovo je dobra prilika, kaže Bartosz Śledziński, vlasnik koncepta
 

– Parkovi s trampolinima vrlo su brzo postali omiljena destinacija za rekreaciju i zabavu te jednako privlače i djecu i odrasle – kaže vlasnik Jump Planeta Bartosz Śledziński, govoreći o svojim iskustvima s tržišta Poljske, gdje trenutno radi devet parkova ovoga branda.  – Ovo je branša koje se tek razvija i očekujem da će biznis još dugi niz godina biti iznimno profitabilan – kaže Śledziński, a u razgovoru nam otkriva i čime će privući veći broj posjetitelja, što se u konceptu promijenilo, tko je idealni primatelj franšize te koliko će morati uložiti u pokretanje posla ako se odluči za kupnju franšize.

Kako ste istaknuli, parkovi s trampolinima vrlo su popularni. Ipak, postoji rizik da broj posjetitelja neće uvijek biti ovako visok?

Naše iskustvo pokazuje da ljudi obožavaju trampoline, a statistika iz naših poslovnica najbolji je dokaz za to. Činjenica da su parkovi prebukirani tijekom vikenda više nije nikakvo iznenađenje, ali sve češće nam se dešava da nemamo dovoljno mjesta za sve ljude koji dolaze tijekom radnih dana. Ovo je vrlo popularan vid zabave, koji ne privlači samo djecu i mlade, već i odrasle. Zahvaljujući, između ostalog, i tome što nudimo i organiziramo akrobatske radionice i fitness. Stoga i smatram da parkovi neće ostati bez posjetitelja. Naprotiv! Sve dok tržište nije zasićeno, broj će posjetitelja i dalje rasti.

Najavili ste da će koncept biti modificiran. Što se mijenja? 

Puno toga. Želimo proširiti ponudu kako bismo privukli nove skupine posjetitelja. Planiramo dodati teretanu za odrasle, a za djecu  interaktivne tematske parkove. Osim toga, otvorit ćemo i restoran, što će biti savršeno rješenje za cijelu obitelj. Na taj način, naši objekti postaju sveobuhvatni parkovi koji kombiniraju dobru zabavu s tjelesnom aktivnošću. Bit će to prvi takav koncept u Europi.

Po čemu se Jump Planet izdvaja od konkurencije? 

Naša je prednost upravo u spomenutoj inovativnoj i sveobuhvatnoj ideji koja se polako ostvaruje u praksi. Nitko u Europi ne nudi tako širok i komplementaran spektar usluga. Naš je cilj doprijeti do što više korisnika i pružiti im uslugu na najvišoj razini.

Osim četiri vlastita parka, u Poljskoj trenutno imate i pet franšiznih jedinica. Tko su idealni primatelji ove franšize?

Zapravo, svatko tko se želi baviti ovim poslom ili, jednostavno, želi pametno uložiti novac u privatni posao  može postati primatelj naše franšize. Ne zahtijevamo da to budu vlasnici nekretnina, jer imamo tim stručnjaka koji radi na pronalaženju odgovarajućih lokacija i objekata. Mi smo zaduženi i za razvoj projekta, obuku primatelja i njihovih zaposlenika te za pomoć u marketingu. Pomažemo i savjetujemo tijekom svakodnevnog poslovanja. Zbog toga je Jump Planet odličan izbor za sve poduzetnike koji traže inovativnu ideju za pokretanje posla.

Koliko novca treba uložiti u ovaj biznis, odnosno, kupnju franšize?

Za otvorenje parka pod brandom Jump Planet treba uložiti od 115 do 230 eura po jednom četvornom metru trampolina. U ovu su cijenu uključeni i troškovi projektiranja i montaže. No, tome treba dodati troškove kupnje ili iznajmljivanja dvorane. Ovdje se cijene uvelike razlikuju te ovise o mnogim faktorima, poput stanja objekta ili njegove lokacije. Ako se park postavlja u shopping centru, najčešće treba dati i depozit. S druge strane, i profit je značajan, jer često ostane i do 7.000 eura neto zarade mjesečno, i to nakon odbitka svih troškova. Ulaganje u teretanu, interaktivni park za djecu i restoran također zahtjeva dodatne troškove. Ipak, treba imati na umu da je u tom slučaju i dobit znatno veća.


Zabava bez granica / Trampolini za basket, odbojku, „između dvije vatre“, ali i bazen s kockama od pjene, poligon s preprekama – standardna postavka parka Jump Planet

Popularno na forumu