Najbolja godina

Nina Višković započela je karijeru u Helen Doron školi engleskog jezika u Beogradu, gdje je i studirala. Naime, nakon završenog studija, postala je predavač u jednom od postojećih Helen Doron centara. Od samog početka zavoljela je ovu metodu učenja engleskog jezika. – Već poslije nekoliko mjeseci rada sam odlučila da ću aplicirati za master franšizu za područje Bosne i Hercegovine i pokušati da poslujem u tom franšiznom sustavu u svom rodnom gradu – Sarajevu – započinje priču ova mlada poduzetnica.
Nakon godinu dana rada u Beogradu, što joj je poslužilo kao dobro iskustvo, vratila se u "svoje Sarajevo". Već u rujnu 2011. počeo je s radom prvi Helen Doron centar u Bosni i Hercegovini, koji se i danas nalazi na istoj lokaciji, u centru grada. – U tom centru i danas radim kao predavač, podučavam djecu po ovoj jedinstvenoj metodi – kaže ona.
Uspjeh koji je postigao prvi edukativni centar ju je pomalo iznenadio iako je znala da je Helen Doron metoda popularna skoro na svim meridijanima svijeta. – Poslije samo dva mjeseca školu je pohađalo više od stotinu učenika, što je dovelo i do otvaranja novih škola u našoj zemlji – ističe ona.
Nakon godinu dana, otvorila se i druga škola u Sarajevu, zatim škola u Mostaru, a svaka od škola je, kako kaže, nastavila s uspjesima. Danas, nakon samo četiri godine, Helen Doron centri postoje i u Banja Luci, Tuzli, Mostaru, u Sarajevu – čak tri. Po Helen Doron metodi, trenutno, uči nešto više od 1.000 učenika, a od početka poslovanja kroz ovaj edukativni sustav prošlo je više od 1.400 polaznika.
Nina Višković kaže da pri izboru primatelja pojedinačne franšize najviše pozornosti obraća na to koliko je kandidat spreman posvetiti se poslu. – Sigurna sam da je to jedan od glavnih uvjeta za uspjeh. Iako sam imala samo 24 godine, samim tim i malo životnog, a pogotovu poslovnog iskustva, svojom upornošću sam uspjela da od naše metode u Bosni i Hercegovini napravim prepoznatljiv brend – naglašava ona.
Godina je na izmaku, a za ovaj franšizni sustav u Bosni i Hercegovini bila je to najuspješnija poslovna godina do sada. Otvorena su tri nova centra i broj učenika je udvostručen. – Iskreno se nadam da ćemo svi zajedno nastaviti da nižemo uspjehe i u narednoj godini – kaže ponosno Nina Višković.
pročitajte članke

„Ukoliko postajete primatelji franšize, utoliko postajete partneri i prijatelji, a financijski ste neovisni“, kaže Sarah Vuković, zadužena za razvoj mreže škola „Malac Genijalac“ u Hrvatskoj
U franšiznom sustavu Edukido većina primatelja franšize su žene. Zašto je to tako?
Dobro ustrojeni franšizni sustavi nastoje konstantno uvoditi inovacije koje će unaprijediti i olakšati poslovanje franšiznim partnerima. Što je aktualno u obrazovnom sustavu Maple Bear?
„Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ jedan je od rijetkih regionalnih franšiznih sustava sa zavidnim brojem primatelja franšize koji vode dvije ili više poslovnica. Zašto je ovaj fenomen važan i što to govori o samom franšiznom sustavu?
Pod imenom Verbatoria u više od 20 zemalja posluju centri za neurometrijsko testiranje i analizu urođenih talenata pojedinca. Ovaj sistem prisutan je i na ovim prostorima i nudi franšizu. Ko su poželjni primaoci ove franšize?
Najčitanije

Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Fitbar, jedinstveni koncept restorana zdrave hrane, ove godine slavi desetljeće poslovanja. Nakon otvaranja tri restorana u Beogradu i sticanja dragocjenog iskustva, odlučili su ponuditi franšizu. Prva je otvorena u Mostaru.
„Sve što smo do sada postigle je rezultat ogromne ljubavi, energije, želje i upornosti“, kažu Maja i Arnela, dvije mame i prijateljice koje stoje iza brenda Pepetuška, pod kojim se od 2016. prave i prodaju posve jedinstvene, personalizirane lutke.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Sarajevski CHIPAS otvorio je novi, reprezentativni objekt koji će pod još jednim krovom ponuditi sve po čemu je poznat – slani i slatki meni, specifičan interijer, domaćinsku atmosferu. Nova centralna kuhinja, pak, bit će ključna potpora primateljima CHIPAS franšize.