Icy Bobo je od sada YORTIE
Vlasnik koncepta Rok Jakše kaže da su odlučili rebrandirati koncept jer su željeli podići brand na višu razinu te svim elementima koncepta – brandingu, dizajnu prodajnih jedinica – dati luksuznu notu. – Podigli smo brand na višu razinu. Također smo proširili asortiman proizvoda, a počeli su nam i pristizati zahtjevi za otvorenje jedinica koje bi radile tijekom cijele godine. Sve nas je ovo dovelo do rebrandiranja koncepta i stvaranja novog zaštitnog znaka YORTIE – objašnjava Rok Jakše.
Sve postojeće mobilne franšizne jedinice su već rebrandirane, podsjeća Jakše.
Osim sladoleda koji se priprema na specifičan način, pred samim kupcima, sada se nude i mini-palačinke, kao i dvije vrste zdravih napitaka, kava i YORTIE slatkiši.
Rebrandiranje i novi proizvodi nisu jedine inovacije u YORTIE franšiznom konceptu. Naime, osim mobilnog štanda za prodaju sladoleda, primatelji franšize od sada mogu otvoriti i klasični dućan koji će raditi cijele godine. Osmišljeno je nekoliko modela prodajnih mjesta – dućan na ulici sa i bez mjesta za sjedenje, kao i klasičan dućan ili štand u trgovačkom centru. Preporučuje se da se lokal otvori u centralnim i turističkim gradskim zonama, trgovačkim centrima, parkovima koje posjećuju djeca, mladi, obitelji – glavna ciljana skupina branda YORTIE.
YORTIE u Sloveniji i Hrvatskoj za sada ima dvije jedinice, u Njemačkoj jednu, a nove primatelje franšize traže diljem Europe.
pročitajte članke
Riblji street food restoran Fish Delish otvorio je poslovnicu u Zagrebu. Što očekuju od novog tržišta i u kom će smjeru teći daljnji razvoj, otkriva vlasnik koncepta Stefano Petrović
Subway, lanac brze prehrane poznat po sendvičima, ima više od 1.600 prodajnih jedinica u Brazilu. Potpisivanjem ugovora s lokalnim partnerom planira proširiti mrežu na tom tržištu.
Rumunjski lanac „5 to go“ ubrzava tempo otvaranja novih kafića i najavljuje ulazak na još jedno inozemno tržište.
„Ako želite biti najbolji, potrebna vam je najviša razina znanja i prakse“, kaže Crina Ciocian, partnerka i direktorica poslovnog razvoja u lancu kafeterija Meron
Franšizni sustav Icy Bobo, koncept za prodaju sladoleda pripremljenog na tajlandski način, namjerava proširiti mrežu širom Europe. Partnere traže i u ovoj regiji.
Najčitanije
Pod imenom Verbatoria u više od 20 zemalja posluju centri za neurometrijsko testiranje i analizu urođenih talenata pojedinca. Ovaj sistem prisutan je i na ovim prostorima i nudi franšizu. Ko su poželjni primaoci ove franšize?
Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.
Franšizing je način na koji vlastiti posao možete voditi pod dobro poznatim brendom! Koristi se i od strane nekih od najvećih svijetskih brendova. Stoga - pokušajmo objasniti što je to franšizno poslovanje!
„Sve što smo do sada postigle je rezultat ogromne ljubavi, energije, želje i upornosti“, kažu Maja i Arnela, dvije mame i prijateljice koje stoje iza brenda Pepetuška, pod kojim se od 2016. prave i prodaju posve jedinstvene, personalizirane lutke.
Šta je potrebno i ko može postati primalac franšize centra za neurometrijsko testiranje Verbatoria, otkriva Kenan Begić, suvlasnik kompanije Solution Lab.