Bez zastoja za sektor edukacije

Obrazovanje je ulaganje u budućnost djece
Obrazovanje je ulaganje u budućnost djece / Na tržištima ove regije tek se očekuje intenzivan razvoj kvalitetnog privatnog obrazovanja, a franšize sa dokaznim konceptima i rezultatima mogu biti dio rješenja
Utorak
16.03.2021
Franšize iz oblasti edukacije djece nastavile su širiti svoje mreže i tokom pandemije. Nekoliko sistema je potpisalo franšizne ugovore i započelo poslovanje i u zemljama ove regije.
 

Kanadski obrazovni sistem Maple Bear, koji donosi najbolje prakse kanadske dvojezične nastave i metodike podučavanja, potpisao je prvi ugovor o franšizi sa primateljem franšize iz Srbije početkom ove godine. Prema dosad dostupnim informacijama iz sedišta Maple Bear-a za područje Centralne i Istočne Evrope, planirano je da franšizni partner iz Srbije započne poslovanje u septembru 2021. godine otvaranjem vrtića u Beogradu.

Kupnjom jedne licence Maple Bear-a, podsjetimo, primatelj franšize dobija pravo da otvori sve „formate“ obrazovnih ustanova – od vrtića do srednje škole. Prema ustaljenoj praksi sistema, primateljima Maple Bears franšize preporučuje se da krenu od predškolske ustanove, a da u kasnijim fazama razvoja rade na otvaranju osnovnih i srednjih škola.

Osim vrtića koji će tokom ove godine biti otvoren u Beogradu, Maple Bear u regiji Centralne i Istočne Evrope već ima nekoliko obrazovnih ustanova u Bugarskoj, Rumuniji i Albaniji. Globalno, Maple Bear je prisutan u više od 20 zemalja, ima više od 400 obrazovnih ustanova, koje pohađa više od 40.000 đaka.

*

Hrvatskom franšiznom sistemu Tinker Labs, koji se temelji na inovativnom izvannastavnom programu za učenje znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i matematike (STEAM), tokom ove godine su se pridružila još tri nova franšizna centra. Tako su, pored škola u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Rijeci, Varaždinu i Našicama, za djecu otvoreni obrazovni centri u Čakovcu, Splitu i Đakovu.

Na internacionalnom planu, Tinker Labs od ove godine ima i primatelja master franšize u Srbiji, koji će implementirati koncept te razvijati mrežu škola na ovom tržištu.

*

Početkom ove godine, škola programiranja za djecu Coding Giants iz Poljske dobila je franšiznog partnera u Hrvatskoj. Prvu online školu na ovom tržištu, vlasnica master franšize pokrenula je krajem februara 2021.

*

Pored toga što posluje u svim zemaljama bivše Jugoslavije, franšizni sistem „Škola brzog čitanja i mudrog učenja” iz Srbije od ove godine, preko primatelja master franšize, ulazi i na tržište Mađarske.


Popularno na forumu