Steakhouse, franšiza finih okusa

Steiku Haoss / Poznati po svom vrhunskom specijalitetu – odrescima od goveđeg mesa, ali i prepoznatljivom uređenju koje evocira duh vesterna i američkog zapada
Utorak
25.08.2020
Lanac obiteljskih restorana iz Latvije, Steiku Haoss, planira se proširiti izvan granica domaćeg tržišta. Franšiza se nudi i poduzetnicima iz ove regije.
 

Obiteljska tvrtka Cantus Group iz Latvije djeluje u području ugostiteljstva od 1992. Njihov gastronomski portfelj uključuje i lanac restorana Steiku Haoss, poznat po svom vrhunskom specijalitetu – odrescima od govedine, ali i po prepoznatljivom uređenju koje evocira duh vesterna i američkog zapada. – Konstantno inoviramo i poboljšavamo svoje koncepte, nastojeći biti iznad prosjeka, donoseći najbolje u kvaliteti, dizajnu i okusu – kaže David Cima, regionalni menadžer lanca Steiku Haoss.

Pod ovim brandom za sada posluju tri restorana u Rigi, glavnom gradu Latvije. No, tvrtka je od prošle godine fokusirana i na međunarodnu ekspanziju, a franšiza je dostupna i za zemlje ove regije.

Tražimo ambiciozne i motivirane poduzetnike, primatelje franšize, koji će koristiti naš know-how i iskustvo te voditi i razvijati ovaj gastronomski koncept i na svom tržištu – kaže Cima.

Kandidati za primatelje franšize, dodaje Cima, trebali bi imati detaljnu poslovnu strategiju i razvojni plan za tržište (teritorij) na kojem će poslovati Steiku Haoss. Odgovarajući prostor i dobra lokacija restorana također igraju ključnu ulogu u odabiru budućeg partnera. Međutim, to nije sve. – Od primatelja se franšize očekuje da ima i određeno poslovno iskustvo, prvenstveno u području marketinga, financija, upravljanja troškovima. Poželjno je, naravno, i da bude dobar poznavatelj lokalne kulture i lokalnih gastronomskih navika – objašnjava David Cima.

Preporučuje se da restoran bude smješten na atraktivnoj i prometnoj lokaciji – to mogu biti trgovački centri ili pješačke i poslovne zone. Optimalna veličina lokala kreće se od 350 do 550 m2, a idealno mjesto je zgrada na uglu, s otvorenim prostorom i velikim prozorima ili izlogom.

Tijekom ovih 25 godina postojanja, Steiku Haoss usavršio je pripremu vrhunskih odrezaka i danas s ponosom možemo reći da imamo reputaciju restorana s prvoklasnom kuhinjom i izuzetnom uslugom. To će, u svakom slučaju, biti prva prednost za naše buduće primatelje franšize – kaže Cima.

Osim toga, partner može računati na podršku davatelja franšize u svim fazama razvoja - od pronalaska odgovarajuće lokacije, dizajniranja i uređenja prostora, preko obuke i pomoći u odabiru radnika, do osmišljavanja marketinških strategija i otvaranja restorana. S druge strane, za preneseno znanje i stalnu podršku davatelja, primatelj će franšize izdvajati za mjesečnu franšiznu naknadu (6% mjesečne prodaje).

Ukupna investicija za pokretanje franšize Steiku Haoss iznosi oko 300 tisuća eura. Tvrtka nudi single-unit franšizu (za otvaranje jednog restorana), ali je moguće uzeti i master franšizu (za više restorana na jednom većem teritoriju).


Vrhunski goveđi steakovi / Jedan od aduta ove restoranske franšize

Popularno na forumu