DepilConcept / Prve franšizne klinike ovog portugalskog sustava za epilaciju otvorene su i u Srbiji tijekom 2019.
Ponedjeljak
20.01.2020
Početak godine je, u pravilu, vrijeme za analizu prethodnog poslovanja. Što je obelježilo portugalski lanac za epilaciju DepilConcept, govori vlasnik branda Alexandre Lourenço
 

DepilConcept se na tržištu Portugala pojavio prije 13 godina ponudivši usluge u području dugotrajnog uklanjanja dlačica, fotopodmlađivanja i njegu svih tipova kože. Danas pod ovim brandom posluje više od 100 klinika kroz koje je do sada prošlo 200.000 klijenata. Osim rasta i razvoja biznisa na domaćem tržištu, franšiznu su mrežu razvili i u Poljskoj, a tijekom prošle godine pojavili su se i u ovoj regiji. I to je tek početak, najavljuje Alexandre Lourenço, osnivač i vlasnik branda DepilConcept.

Prije svega, po čemu ćete pamtiti 2019. – zašto je bila značajna za DepilConcept?

Godina za nama je, mogu reći, bila najbolja godina za lanac DepilConcept do sad. Potvrdili smo i ojačali poziciju tržišnog lidera u Portugalu i Poljskoj, dok smo prošle godine ušli i na novo tržište – Srbiju, gdje bi, već krajem veljače ove godine, naš primatelj master franšize trebao otvoriti treću kliniku. Usto, prosječni promet svih naših primatelja franšize značajno se povećao.

Što biste rekli, što su bile najznačajnije prekretnice za brand tijekom ovih 13 godina postojanja?

U vrijeme kada smo razmišljali o pokretanju posla, depilacija i trajno uklanjanje dlačica bili su tek dio usluga koje su se nudile u okviru klasičnih kozmetičkih salona.

Međutim, potražnja za tim uslugama bila je tako velika da smo shvatili da bi bio dobar potez ako bismo razvili zaseban, specijalizirani posao, pod zasebnim brandom. Tako je nastao franšizni sustav DepilConcept. Uspjeh DepilConcepta i njegov daljnji razvoj možda su najbolji dokaz da smo donijeli ispravnu odluku. Nekoliko godina nakon što smo započeli s poslovanjem u Portugalu, odlučili smo se okušati i na poljskom tržištu. Uslijedile su godine krize, pa smo se u tom razdoblju fokusirali na ta dva tržišta, i kao rezultat toga, postali smo tržišni lideri u Portugalu i Poljskoj. Prošle smo godine otvorili prve franšizne klinike na tržištu ove regije, u Srbiji, a nastavljamo tražiti nove primatelje master franšize i u drugim zemljama.

Što su ciljevi za 2020. godinu?

Ove ćemo godine biti fokusirani na snažniju potporu našim primateljima franšize – ponudit ćemo više obuke za zaposlenike u franšiznim klinikama, poboljšat ćemo kvalitetu naših usluga te raditi na novim kampanjama i digitalnom marketingu, a sve kako bismo privukli više klijenata koji će koristiti usluge DepilConcepta.

Kako će se dalje razvijati franšizna mreža?

Naši su ciljevi vrlo jednostavni – zadržati vodeće pozicije u Portugalu i Poljskoj, udvostručiti broj klinika u Srbiji, otvoriti našu prvu podružnicu u Bosni i Hercegovini i pronaći primatelje master franšize na tri nova tržišta.


Alexandre Lourenço, vlasnik branda DepilConcept / „Ove ćemo godine biti fokusirani na snažniju potporu našim primateljima franšize.“

Popularno na forumu