Inspirirano meksičkom kuhinjom / Američki lanac Taco Bell u ovom trenutku ima gotovo 7.200 restorana u 30 zemalja
Srijeda
15.01.2020
Za samo dve godine, na tržištu Rumunije otvoreno je 10 restorana američkog lanca brze hrane Taco Bell.
 

Krajem 2019. Taco Bell obilježio je otvaranje svog 10. restorana u Rumunjskoj, koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra VIVO! u Constanţi. Za razvoj mreže restorana popularnog američkog lanca brze hrane na ovom tržištu odgovorna je tvrtka Sphera Franchise Group, koja je ujedno primatelj master franšize Taco Bella za tržište Rumunjske.

Ugovor o master franšizi potpisan je prije dvije godine, a ova je tvrtka prvi restoran Taco Bella otvorila u listopadu 2017. u Bukureštu. Od tada su se pojavili novi restorani diljem Rumunjske  u Cluju, Sibiu, Temišvaru, Ploiestiu, Brašovu i sada u Constanţi.

– Dvije godine nakon ulaska na tržište Rumunjske, imamo lanac od 10 restorana u sedam velikih gradova. Također smo uspjeli izgraditi veliku bazu obožavatelja, dok potražnja za hranom nadahnutom meksičkom kuhinjom u Rumunjskoj i dalje raste  kaže Kostika Misaka, izvršni direktor Taco Bella u Rumunjskoj.

Sphera Franchise Group najveći je operater neformalnih restorana na rumunjskom tržištu  osim Taco Bella, ova je grupa i primatelj master franšiza za brandove KFC, Pizza Hut i Pizza Hut Delivery te je zadužena za poslovanje i širenje mreže tih restorana u Rumunjskoj.

Američki lanac Taco Bell trenutno broji gotovo 7.200 restorana koji opslužuju više od dvije milijarde ljudi godišnje. Najveći broj jedinica još uvijek ima na domaćem tržištu SAD-a (93% od ukupnog broja). Oko 500 restorana posluje na tržištima izvan Amerike. Kao i većina američkih lanaca brze hrane, Taco Bell se širi i kroz franšizu. Od europskih zemalja, restorani Taco Bella danas se mogu naći u Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Finskoj, Cipru, Španjolskoj i Rumunjskoj. Brand je u vlasništvu tvrtke YUM-a! Brands, koji također posjeduju franšizne brandove KFC i Pizza Hut.

 


Taco Bell od sada i u Constanţi / Od 2017. do danas, u Rumunjskoj je otvoreno deset restorana Taco Bella

Popularno na forumu