S programiranjem u svijet

Coders Lab
Coders Lab / Novi franšizni ugovor potpisan je u Indoneziji, a poljski je sustav zainteresiran pronaći primatelje franšize i u zemljama ove regije
Ponedjeljak
04.11.2019
Poljska škola programiranja Coders Lab nastavlja širiti franšiznu mrežu na inozemnim tržištima. Zainteresirani su i za zemlje Balkana.
 

Prve škole programiranja Coders Lab pojavile su se 2013. u Poljskoj. Brzo su se izdvojile po svojim intenzivnim tečajevima (bootcampovima) koji su polaznicima omogućavali brzo i kvalitetno usvajanje vještina programiranja. Za mnoge su ovi tečajevi bili i prekretnica u životu. Praksa, naime, pokazuje da studenti koji završe Coders Lab vrlo brzo pronalaze posao – čak 82% polaznika pronađe posao u roku od tri mjeseca po završetku obuke. Do sada je više od 43.000 ljudi savladalo programe Coders Laba. Ohrabreni uspjehom koji su postigli na domaćem tržištu, od 2018. Coders Lab nudi franšizu svojih škola te kreće u internacionalnu ekspanziju.

Rumunjska je bila prvo inozmeno tržište na kojem je ovaj poljski sustav pronašao ekskluzivnog partnera – bila je to najveća on-line platforma za zapošljavanje eJobs.

Ovih je dana, pak, Coders Lab potpisao novi franšizni ugovor, i to za teritorij Indonezije. Primatelj franšize postala je lokalna škola Koding Next, koja već organizira tečajeve programiranja za djecu i tinejdžere. Ovom franšiznom suradnjom, Koding Next dobiva priliku proširiti portfelj usluga tečajevima programiranja za odrasle.

U Indoneziji doista vlada velika potražnja za programerima, zato smo i uvjereni da će tečajevi Coders Laba biti veoma popularni u Jakarti, gdje mnogo zaposlenika traži priliku unaprijediti svoje profesionalne kvalifikacije. Znamo da su pred nama godine plodne suradnje i vjerujemo da će Indonezija uskoro biti jedno od najvažnijih tržišta za Coders Lab – kaže Bartek Wasik, osnivač Koding Next-a.

Za početak, Coders Lab će u Indoneziji ponuditi tri tečaja – JavaScript Specialist, Java Developer: Web i Back-End Developer: Python. Primatelj franšize očekuje veliki broj zainteresiranih, posebno iz korporativnog sektora. Vasik, naime, tvrdi da već svakodnevno dobiva brojne upite iz tvrtki koje se bore s nedostatkom programera na tržištu. Koding Next će imati ekskluzivno pravo da organizira tečajeve Coders Laba na širem području Jakarte, gdje živi skoro 32 milijuna stanovnika.

Ulazak u Indoneziju sljedeća je faza u izgradnji međunarodnog branda. Sigurni smo da će Koding Next, s obzirom na svoje prethodno iskustvo, biti uspješan te da će privući nove polaznike. Indonezija je veliko i perspektivno tržište, koje je već postalo jedno od najpopularnijih globalnih destinacija za outsorsing u IT sektoru. Usluge Coders Laba će zasigurno pomoći mnogim tvrtkama u educiranju kadra, a polaznicima u promjeni profesije i nastavku karijere u jednoj od najtraženijih industrija – kaže Marcin Tchórzewski, osnivač i izvršni direktor Coders Laba.

Coders Lab, istaknuo je on, nastavlja potragu za novim primateljima franšize u inozemstvu. Zainteresirani su pronaći ekskluzivne partnere u Švedskoj, Španjolskoj, Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Mađarskoj, zemljama Baltika, ali i Balkana. Franšizni model ovog sustava podrazumijeva da je primatelj franšize zadužen za marketinške aktivnosti, prodaju, organiziranje i provođenje tečajeva. Davatelj franšize, s druge strane, zadržava potpunu kontrolu nad proizvodom i sadržajem tečajeva.

Naš koncept može biti vrlo atraktivna opcija za tvrtke koje žele proširiti vlastiti poslovni profil. Radi se, prije svega, o tvrtkama koje se već bave edukacijom, poput strukovnih škola, škola stranih jezika ili privatnih škola. S druge strane, praksa već pokazuje da Coders Lab može biti primamljiva opcija i za tvrtke za zapošljavanje ili upravljanje ljudskim resursima – podsjeća Grzegorz Morawski, franšizni menadžer Coders Laba.


Popularno na forumu