McHive
McHive / U suradnji sa marketinškom agencijom NordDDB, McDonald's je u Švedskoj kreirao restoran za pčele
Utorak
28.05.2019
U Švedskoj je nedavno otvoren i prvi McHive – McDonald'sov restoran za pčele.
 

McDonald's u Švedskoj otišao je korak dalje u odnosu na druge restorane brze prehrane i povukao, prema mnogim komentarima, odličan marketinški potez – otvorio je, ni manje ni više, nego restoran za pčele McHive. Kao što samo ime sugerira, unutrašnjost ovog, najmanjeg restorana jeste pčelinjak, dok izvana u cijelosti podsjeća na McDonald'sove restorane, s dijelom za sjedenje, naručivanjem iz automobila, brandiranim prozorima, prepoznatljivom drvenom fasadom... 

Pčele nisu slučajno odabrane, jer su ovi insekti, zbog sve veće upotrebe pesticida u poljoprivredi, ugroženi u mnogim dijelovima svijeta. Nedavno, kao i svakog 20. svibnja, obilježen je i Svjetski dan pčela. Pčele su iznimno važni insekti zbog oprašivanja, a tvrtka McDonald's na zanimljiv je način „pružila ruku“. Kao što je najavljeno, slične „kućice“ bit će instalirane i na drugim lokacijama u Švedskoj.

McHive je osmislila marketinška tvrtka NordDDB, u kojoj su istaknuli da neki restorani u ovom lancu brze prehrane u Švedskoj već imaju košnice na svojim krovovima.  Inicijativa je rođena na lokalu, ali ona sada raste. Sve više primatelja McDonald's franšize u Švedskoj pridružuje se ovoj inicijativi i, umjesto trave, oko restorana sade cvijeće i biljke koje su važne za dobrobit divljih pčela  kažu u tvrtki.

Christoffer Ronnblad, direktor marketinga u McDonald'su u Švedskoj, rekao je da u svojoj mreži imaju mnogo istinski predanih primatelja franšize koji doprinose održivom radu McDonald'sa te da je dobro što mogu iskoristiti veličinu franšizne mreže kako bi promovirali ideju košnica na krovovima restorana.

Ostaje da se vidi hoće li i neki drugi primatelji franšize u svijetu krenuti sličnim putem ili, pak, stvoriti nešto kreativnije.


Popularno na forumu