Coders Lab
Coders Lab / Franšizni edukativni sustav koji ima za cilj da obuči, ali i da olakša zapošljavanje polaznika svojih tečajeva
Srijeda
21.04.2021
Poljska škola programiranja za odrasle Coders Lab otvorena je u dvije nove zemlje EU-a, a na snazi su i nove pogodnosti za potencijalne partnere iz regije.
 

Pandemija koronavirusa dovela je u težak položaj sve obrazovne sustave koji nastavu drže u učionicama. Time je, svakako, otežano i svako internacionalno širenje i razvoj  franšiznih brandova  posebno onih iz područja obrazovanja. Ipak, poljska škola programiranja za odrasle Coders Lab uspjela je krajem prošle godine otvoriti Austrijiu kao novo tržište, i to usred vala zatvaranja i restrikcija zbog izbijanja pandemije. Sada je već sigurno da će ove godine, u prilično nepovoljnijim okolnostima, biti otvoreno još jedno tržište, na sasvim drugom kraju Evrope – u Španiji. 

Španski partner tvrtke Coders Lab, Oxygen Workspace, uspostavit će školu programiranja kao dio svoje postojeće mreže coworking poslovnica, s idejom da olakša povezivanje polaznika škole s potencijalnim poslodavcima, koji u velikoj mjeri koriste ove coworking prostore. S jedne strane, Oxygen Workspace ponudit će dodatnu obuku programerima-freelancerima (samozaposlenim programerima) ili programerima zaposlenima u programerskim kućama koje su postojeći klijenti, a s druge strane, olakšat će korisnicima svojih coworking prostora da dođu do programera i usluga programiranja.

Austrijski primatelj franšize je, pak, međunarodna grupacija za edukaciju, eduPRO GmbH. Njihova je ideja da, uz niz tečajeva i obuka koje već pružaju, rade na edukaciji i pripremi programera, kroz nastavni plan i intenzivne kurseve Coders Laba.

Pored Španije i Austrije, Coders Lab ima franšizne partnere i u Rumuniji i Indoneziji. 

S obzirom na situaciju s pandemijom, čelnici Coders Laba odlučili su dodatno olakšati uslove i potaknuti nove partnere iz regije Srednje i Istočne Evrope da uđu u mrežu, tako da će do kraja juna ulazna franšizna naknada za sve potencijalne partnere iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja biti smanjena na 10.000 eura.


Popularno na forumu