Mreža se širi / U ovom trenutku, franšizna mreža tvrtke Flash pokriva četiri zemlje, dok pod ovim brandom djeluje 13 primatelja franšize i više od 35 njihovih zaposlenika
Ponedjeljak
03.02.2020
Flash Europe, europski lider u pružanju usluga premium transporta, nastavlja franšizno širenje, a od ove godine uvodi i praksu godišnjih skupova franšizne mreže.
 

Kada su 2018. pokrenuli program franšiznog razvoja, tvrtka Flash Europe postavila je jasan cilj  proširiti i ojačati svoju logističku mrežu diljem Europe, posebno u zemljama u kojima ne posluje izravno. Namjera je da to čine putem franšize – pronalaženjem odgovarajućih partnera na lokalnim tržištima, a to su, prema planu, pouzdane i ambiciozne tvrtke koje se već bave transportom i koje bi, sada kao primatelji Flash franšize, ponudile premium uslugu hitnog transporta na svom tržištu. 

Franšizni je razvoj započet s Turskom, nastavio se u Rusiji, a odnedavno se, početkom 2020, popisu zemalja u kojima posluju Flash franšize priključuju i Bugarska i Slovenija. 

 U prvih smo godinu dana franšiznu mrežu podigli do devetoro ljudi, u dvije zemlje, a do ovog trenutka, naša franšizna mreža pokriva četiri zemlje, dok pod brandom Flash djeluje 13 primatelja franšize i više od 35 njihovih zaposlenika – ističe Frank van Doorn, franšizni menadžer tvrtke Flash Europe.

Prva priznanja za primatelje franšize

U skladu s tradicijom koja krasi velike i dobro uspostavljene franšizne sustave, matična tvrtka Flash Europe uvela je od samog početka franšiznog poslovanja praksu godišnjeg okupljanja i nagrađivanja svojih partnera.

– Iako smo mi relativno mlad franšizni sustav koji se još uvijek razvija, smatrali smo da je važno uspostaviti ljestvicu kvalitete od samog početka, ali i ponuditi različite modele motivacije partnera. Svako zalaganje primatelja franšize bit će, stoga, prepoznato i vrednovano  objašnjava Van Doorn.

Tako je sredinom siječnja u Istanbulu održan prvi susret franšiznih partnera tvrtke Flash na kojem su dodijeljene prve nagrade za uspjeh i postignuća u dosadašnjem radu.  Mi smo, u stvari, spojili dvije lijepe prigode  pokretanje nove franšizne jedinice za područja Istanbula i Burse s dodjelom prvih priznanja – rekao je Van Doorn.

Hakan Ertemel, primatelj master franšize za teritorij Turske, koji je ujedno i primatelj pojedinačne franšize za gradove Istanbul i Bursa, proglašen je najboljim primateljem franšize za 2019. godinu. Priznanje se dodjeljuje na temelju nekoliko kriterija – kaže Van Doorn. – Među njima su rast broja klijenata na području poslovanja, rast prometa, kvaliteta usluge prema krajnjem korisniku, kao i podrška u regrutiranju novih pojedinačnih primatelja franšiza, što je vrlo važno kada su primatelji master franšize u pitanju  objašnjava Van Doorn.

Uloge po mjeri najviših standarda usluge

Obveze mastera i pojedinačnih primatelja franšize donekle se razlikuju, podsjeća Van Doorn.

Pojedinačni primatelji Flash franšize, kako objašnjava Van Doorn, trebaju biti tvrtke koje se već bave transportom, koje imaju izgrađenu logistiku i bazu klijenata. Njihov će osnovni zadatak biti razviti posao na teritoriju koji im je dodijeljen – trebaju se obratiti svojim postojećim, ali i novim klijentima, razmotriti ima li potrebe za hitnim transportom te staviti klijentima do znanja da sada nude i premium uslugu hitnog transporta. Drugi, ujedno i ključni zadatak pojedinačnih primatelja Flash franšize, jeste obavljanje transporta –preuzeti na vrijeme pošiljku iz bilo kojeg dijela Europe, pratiti kretanje pošiljke te obaviti transport do odredišta. 

– Naravno, mi zahtijevamo da partner održava najvišu razinu usluge kad dođe do preuzimanja i transporta, to je obvezno – kaže Van Doorn.

Primatelj se master franšize, s druge strane, ne mora baviti transportom – preuzimanjem i isporukom pošiljki, niti je zadužen za privlačenje i suradnju s klijentima, budući da je to zadatak primatelja pojedinačne franšize. Njegova je uloga, objašnjava Van Doorn, razvijati mrežu pojedinačnih primatelja franšize na teritoriju date države. 

– To znači da je zadužen pronalaziti, integrirati te profesionalno usmjeravati pojedinačne primatelje franšize – kaže on. – Međutim, mi već imamo slučajeve u kojima je primatelj master franšize ujedno i primatelj pojedinačne franšize. Tako je u Turskoj i Bugarskoj. Koji će model biti primijenjen, ovisi o tržištu i partneru, ali je Flash, općenito, otvoren za sve vrste suradnje – dok god je partner u stanju postignuti i isporučiti najviše standarde kvalitete – kaže Van Doorn.


Priznanja za najbolje / Dobitnik priznanja "Najbolji primatelj franšize za 2019" je Hakan Ertemel, primatelj master franšize za teritorij Turske

Popularno na forumu