Sajam u Parizu – tek u listopadu

Epidemija koronavisrusa ne popušta. Više nije izvjesno ni da će se aktivnosti planirane za svibanj ili lipanj, uopće održati. Početkom ožujka, organizatori Sajma franšiza u Parizu objavili su da je manifestacija, zbog svih okolnosti vezanih za epidemiju i mjera Vlade Francuske koje se odnose na ograničenje javnih okupljanja, odgođen za svibanj (od 24. do 27. svibnja). Trenutna situacija, međutim, dovela je u pitanje i ovaj datum održavanja.
Organizatori ističu kako bi bilo gotovo nemoguće održati sajam u svibnju, a pod trenutnim uvjetima strožih ograničenja kretanja i karantene. Svjesni novonastale situacije, organizatori sajma, Reed Expositions France i Francuska franšizna federacija, najavljuju da će se sajam održati tek u jesen – od 4. do 7. listopada 2020. godine.
Mjesto dešavanja, pak, ostaje isto – sajam će se odvijati u paviljonima 2 i 3 kompleksa Porte de Versailles, tako da neće biti promjena u rasporedu, veličini ili rasporedu štandova, navodi se u priopćenju.
– Situacija oko epidemije koronavirusa mijenja se svakodnevno, a mjere francuske vlade postaju sve restriktivnije. Održavanje ovako velikog događaja, poput Franchise Expo Paris, u trenutnim okolnostima, za naše klijente, partnere i zaposlenike, više nije moguće – kaže Michel Filzi, predsjednik organizacije Reed Expositions France.
Organizatori kažu da će svoje klijente i partnere o svemu pravodobno informirati kako bi se pripremili za 39. izdanje Sajma franšiza u listopadu.
Franchise Expo Paris najveći je sajam franšiza u Europi. Svake godine okupi više od 550 izlagača – davatelja franšize i franšiznih udruga, kao i konzultantskih firmi, banki, odvjetnika... Sajam u prosjeku posjeti 35.000 ljudi iz cijelog svijeta.
pročitajte članke

Zahvaljujući snažnom franšiznom razvoju, grčki lanac kafeterija MIKEL Coffee Company izrastao je u međunarodni brend. Što je potrebno za uzimanje franšize?
Rumunjski lanac „5 to go“ ubrzava tempo otvaranja novih kafića i najavljuje ulazak na još jedno inozemno tržište.
Subway, lanac brze prehrane poznat po sendvičima, ima više od 1.600 prodajnih jedinica u Brazilu. Potpisivanjem ugovora s lokalnim partnerom planira proširiti mrežu na tom tržištu.
Dobro ustrojeni franšizni sustavi nastoje konstantno uvoditi inovacije koje će unaprijediti i olakšati poslovanje franšiznim partnerima. Što je aktualno u obrazovnom sustavu Maple Bear?
Kada davatelj franšize traži idealnog primatelja, on se fokusira na specifičan „profil“ kandidata. Koje se kvalitete i vještine uzimaju u obzir?
Najčitanije

Fitbar, jedinstveni koncept restorana zdrave hrane, ove godine slavi desetljeće poslovanja. Nakon otvaranja tri restorana u Beogradu i sticanja dragocjenog iskustva, odlučili su ponuditi franšizu. Prva je otvorena u Mostaru.
„Sve što smo do sada postigle je rezultat ogromne ljubavi, energije, želje i upornosti“, kažu Maja i Arnela, dvije mame i prijateljice koje stoje iza brenda Pepetuška, pod kojim se od 2016. prave i prodaju posve jedinstvene, personalizirane lutke.
Franšizni sustavi mogu se klasificirati na različite načine i po različitim kriterijima, ali se suštinski razlikuju prema vrsti znanja koja se prenose primateljima franšize (know-how), vrsti djelatnosti ili načinu organizacije sustava.
Sarajevski CHIPAS otvorio je novi, reprezentativni objekt koji će pod još jednim krovom ponuditi sve po čemu je poznat – slani i slatki meni, specifičan interijer, domaćinsku atmosferu. Nova centralna kuhinja, pak, bit će ključna potpora primateljima CHIPAS franšize.
Đorđi Zorzić bio je jedan od prvih primatelja Sara Fashion franšize. Prije deset godina otvorio je prvi dućan pod ovim makedonskim brandom, danas ih ima pet. Kaže da za uspjeh treba mnogo rada i ljubavi.