„Čitaj za 5”

Podaci o franšiznom sustavu

opis franšiznog sustava

„Čitaj za 5” je porodični projekat bračnog para Ješić. Projekat  „raste”  uz njihovog sina Vasilija, koji u projektu učestuje kao supervizor svih materijala i progama rada. Zoran je pravnik sa darom za pisanje. Snežana je učiteljica, pedagog i porodični psihoterapet sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom na početnom opismenjavanju. Bogato iskustvo dovelo je Snežanu do spoznaje kako deca najlakše uče, šta im najviše prija, šta ih podstiče i motiviše i kako najbrže postižu rezultate. Bračni par je primenom principa: „Ništa ne uspeva kao uspeh”, „Malo je više” i „Obuj detetove cipele ako stvaraš za njega” razvio sistem programa „Čitaj za 5” . 

„Čitaj za 5” sistem programa za LAKO i BRZO učenje i vežbanje čitanja s razumevanjem, pisanja sastava i prepričavanja

Programi se sprovodi putem edukativnih radionica, na kojima obučeni predavači rade sa decom/polaznicima, korišćenjem osmišljene metodologije i seta radnih knjiga, namenski osmišljenih za potrebe programa. Sprovođenje programa, te time i samih radionica, uslovljeno je korišćenjem takvih knjiga od strane polaznika koji pohađaju programe.

Programi za različite nivoe učenja, shodno potrebama dece namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta.

Osnovni ishodi programa za različite nivoe potreba dece su da dete na kraju određenog programa:

 • čita
 • prepričava
 • piše sastave...

Dodatna vrednost svakog nivoa učenja je:

 • visok stepen motivacije za rad i učenje
 • povećanje samopouzdanja i vere u sebe
 • osećanje „ja mogu”, „ja uspevam”, „ja vredim”...

Nudimo vam mogućnost da postanete naš partner, i da svom već postojećem poslu dodate još jednu vrednost. Dodatna vrednost Vašeg postojećeg poslovanja doneće Vam veći obuhvat dece koja postižu uspeh i time ćete povećati svoje prihode. 

Broj vlastitih poslovnica

-

Broj franšiznih poslovnica

-

Fotografija jedinice sustava
Podaci za primatelje franšize

Podrška primatelju franšize

 • znanje i metode za realizaciju programa lakog i brzog učena čitanja
 • znanje i metode za realizaciju programa lakog i brzog učenja prepričavanja
 • znanje i metode za realizaciju programa lakog i brzog učenja pisanja sastava
 • obavezna obuka u trajanju od dva dana
 • pravo korišćenja žiga
 • know-how
 • radne knjige
 • kurikulumi sa detaljno razvijenim ishodima, sadržajima i aktivnostima
 • konstantnu podršku
 • podrška pri vođenju marketinških kampanja.

Procijenjena ukupna vrijednost investicije

 • Inicijalna naknada: 1 000 EVRA
 • Redovna mesečna naknada: NEMA
 • Naknada za marketing: NEMA
 • Opremanje lokala:  učionica sa tablom, stolovima i stolicama i potrebnim zidnim nastavnim sredstvima.

Osnovni zahtjevi sustava

Primalac franšize treba da obezbedi prostor (učionicu). Učionica treba da budu opremljena osnovnim sredstvima za realizaciju programa (stolovi i stolice, tabla, zidna slovarica i odgovarajuće zidne slike predviđene programom).


Informacije o davatelju franšize

Centar za bolje vaspitanje „Zaviri”

Bulevar Mihaila Pupina 9, 11 070 Novi Beograd, Srbija

+381 63 70 50 323

vaspitanje@gmail.com

citajza5.com

Kontakt osoba za kandidate

Snežana Milošević Ješić

Saznajte više

Ispunite kontakt formu u nastavku, ako želite više informacija. Informacije sadržane u formi proslijeđuju se izravno „Čitaj za 5”.

Poruka
Ime i prezime *
Mjesto *
Telefon *
E-mail *

pročitajte članke

Najčitanije

Osnažite talente, pobijedite slabosti /15.04.2022

Pod imenom Verbatoria u više od 20 zemalja posluju centri za neurometrijsko testiranje i analizu urođenih talenata pojedinca. Ovaj sistem prisutan je i na ovim prostorima i nudi franšizu. Ko su poželjni primaoci ove franšize?

Dobrobit za djecu i lekcija za mlade /14.02.2022

Željela se posvetiti edukaciji djece i pri tom graditi vlastiti poduzetnički put. Ines Slunjski napustila je posao u državnom sustavu, uzela franšizu i donijela u Varaždin dva edukativna programa – Malac Genijalac i Edukido.

Naučiti nešto novo i puno više /21.12.2021

U ožujku 2021. Timea Kiss potpisala je ugovor o master franšizi i obvezala se razviti mrežu „Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ u Mađarskoj.

Kreativno obrazovanje u temelju franšize /02.11.2021

Tržište izvannastavnih aktivnosti za djecu konstantno raste. Prilika je to i za koncept Edukido, koji će od ove godine svoje edukativne radionice s LEGO kockama i originalne programe ponuditi i djeci iz ove regije.

Spremni za promjene /18.10.2021

Programiranje i obrazovanje budućih IT stručnjaka dobivaju sve više na značaju jer ljudi shvaćaju koliko je IT važan za današnje generacije djece, kaže Bartosz Jakubowski, direktor prodaje i marketinga u tvrtki Coding Giants

Dva dobra u jednom programu /08.10.2021

„Škola brzog čitanja i mudrog učenja“ predstavila je svoj novi obrazovni program. Osim polaznika, koristi od ove novine trebali bi osjetiti i sami primatelji franšize.

Informacije u katalogu dolaze od organizatora sustava. Prije potpisivanja sporazuma o suradnji, svaki kandidat treba provjeriti ponudu svakog od izlistanih sustava. Uredništvo zadržava pravo provjeriti podatke sadržane u katalogu. Ako primjetite ili primite obavijest da su bilo koji podaci u katalogu netočni ili zastarjeli, molimo kontaktirajte uredništvo.

PROFIT system, izdavač Franchising.ba portala, obavještava čitatelje da ne prikuplja ili obrađuje podatke koji se šalju putem obrasca za kontakt u katalogu. Sve informacije unesene u obrazac za kontakt šalju se e-poštom organizatoru sustava koji je naveden u katalogu, u dijelu koji se tiče informacija o franšiznom sustavu. Organizator sustava, koji prima poslane informacije, će ih koristiti za pružanje informacija o svom sustavu osobi koja je unijela upit. Slanje bilo kojih osobnih podataka je dobrovoljno, a organizator sustava koji prima podakte unijete putem obrazca za kontakt je subjekt koji je odgovoran za prikupljanje i obradu osobnih podataka.